Aankondiging in de Oegstgeest Courant, klik hier

Recensie Oegstgeest Courant dd 16 november 2016
klik hier

Recensie Musicframes
klik hier

Uitvoering in de Muziekkamer Oegstgeest, zondag 20 nov. 16 uur
Klik hier

Recensie Mattie Poels, muziekjournalist en musicus,
klik hier

Stacks Image 48632
Stacks Image 48655


Fotografie: Govert de Roos — Marianne Boer (L) en Nienke Oostenrijk. — Rechts: CD-cover

Onder: Releasesheet. Klik om te vergroten

Stacks Image 48673
Ladies only
Liederen van Franz Schubert
Over ratio, passie en verlangen

Hoe ongelukkig ben je als kunstenaar als jouw werk tijdens je leven al wordt erkend als het beste, meest vernieuwende wat er in een genre is geschreven? In het geval van Schubert moet het antwoord zijn : diep ongelukkig! Schubert werd alom geroemd als de meester van de liedkunst, terwijl hijzelf nu juist ontzettend graag te boek had willen staan als de maestro van opera. Die doorbraak is nooit gekomen. In het eerste kwart van de 19
e eeuw vierde onder meer Rossini zijn triomfen in de Weense theaters, terwijl Schubert, welhaast wanhopig, poging na poging ondernam om met zijn composities een plek onder zon in één van deze theaters te krijgen.
Lees verderOp 24, 25 en 26 november 2015 hebben Nienke Oostenrijk en Marianne Boer in de West Vest kerk te Schiedam bovenstaand programma opgenomen voor het label Cobra records door Tom Peeters.
De muzikale samenwerking van Nienke en Marianne dateert al uit de studententijd en is door de jaren heen gerijpt en tot wasdom gekomen. Doordat beide musici naast hun muzikale
carrière ook volop in het leven staan, voelen zij zich verwant met de thematiek van Schubert die van alle tijden is en mensen direct aanspreekt.

Fragment Suleika's Zweiter Gesang D717 (Goethe)

Fragment Ellen's Dritter Gesang D839 (Ave Maria) (Sir Walter Scott)

Fragment Die Junge Nonne D828 (Jacob Nicolaus Craigher de Jachelutta)